Mai 2010 Athlone, Irlanda

’Train the Trainer’ in Antreprenoriatul Rural a fost lansat

Modulul ‘Train the Trainer’ pentru antreprenoriatul rural a fost lansat la Institutul Tehnologic din Athlone (AIT), Irlanda pe data de 27 Mai 2010. Initiativa a fost condusa directiunea Cavan-Monaghan si dezvoltata de o echipa de parteneri ai unor institutii de nivelul III si ai unor organizatii pentru dezvoltare rurala din intreaga Europa. Acest program e sprijinit de programul Leonardo da Vinci Partnership si include parteneri din Bulgaria, Germania, Olanda, Romania si Irlanda. 

Scopul proiectului prin parteneriat e sa dezvolte si sa dobandeasca acreditarea pentru programul ‘Train the Trainer’ pentru antreprenoriatul/turismul rural pentru pana la patru din tarile partenere. Acest modul acreditat va furniza o pregatire a educatiei vocationale care va incorpora competentele antreprenoriatului rural si va institui clare orientari pentru competentele unei pregatiri eficiente a antreprenoriatului rural.

La intalnirea internationala a Tourism International Training Network, modulul a fost lansat de presedintele Institutul Tehnologic din Athlone, profesorul Ciarán Ó Catháin, care a laudat partenerii pentru munca depusa.

Implicarea proiectului Leonardo da Vinci a fost vitala si clar recunoscuta de profesorul Ó Catháin si John Toland coordonatorul proiectului. John Toland a explicat ce important a fost pentru partenerii din Europa sa isi apere modulul in fata unui comitet academic in Athlone. Partenerii au lucrat in echipa si au fost concentrati pe cladirea acestui parteneriat pentru ca toti cei implicati sa beneficieze.

Aceasta actiune poate fi considerata o piatra de hotar pentru partenerii implicati in dobandirea acreditarii prin procesul Irish Accreditation la Institutul Tehnologic din Athlone, care sunt acum in postura de a oferi un modul de nivelul 6 cu subiect unic in “Train the Trainer in Rural Entrepreneurship”. Partenerii proiectului vor continua sa lucreze impreuna in anul ce va urma pentru a obtine acreditarea urmatoarelor trei tari.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ruraltourisminternational.wordpress.com

Fotografie


Lansarea grupului Train the Trainer:

Randul din fata; De la stanga la dreapta: Svante Andersson – Suedia, John Toland - Irlanda, Hans van Haeren – Olanda, Profesorul Ciarán Ó Catháin – AIT, Irlanda, Dr. Mirela Albulescu – Romania, Kevin McLoughlin – AIT, Irlanda, Deseiges Pepin – Quebec, Canada. 

Randul din spate; De la stanga la dreapta: John O’Hara & Kieran Doyle – AIT, Irlanda, Michèle Zufferey – Elvetia, Mary Mullen & Marianne McEneaney – CML, Irlanda, Georg Gerharter – Austria, Carolien van der Laan – Olanda, Dr. Silvia Irimiea – Romania, Dessislava Stefanova & Boris Kazakov – Bulgaria, Tudor Irimiea – Romania.

 
Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca
 
Leonardo da Vinci Projects
Facultatea de Geografie
q
q

 

Copyright © Centrul de Training pentru Turism